BESFORT VIDEO M1
Welcome
Login

YouTube


 • Deri kur firma "Acromax" (Arkivashqip) do vazhdojë me manipulime në YouTube?

  Deri kur firma  mashtruesi Aldor Nini nga kompania "Acromax" (Arkivashqip) do vazhdojë me manipulime në YouTube?
  Përveç manipulimeve të cilat i bën duke keq përdorë të drejta autoriale për të cilat është dënuar disa herë në Gjermani dhe Tiranë, kjo firmë me pronar Aldor Nini dhe Anxhela Faber vazhdimisht keq përdorë monopolin në YouTube duke
  suspenduar kanalet e konkurrencës përmes letrave të dërguara anonimisht Googles për suspendimin e kanaleve!
  Së fundmi para disa ditëve suspendoj kanalin e emisionit "Vikendi RTK" dhe 8 kanale tjera që ishin nën menaxhimin e kompanisë "BESFORT VIDEO M1" !

  Këto janë kanalet te cilat ia suspendoj para disa ditëve:
  "chibis4music" "chibis4film" "chibis4humor" "chibis4sport" "chibis nulnulsieben" "chibis4world" "besfort007" "Chibis007" dhe "RTKvikendi" !

  Po ashtu, më herët që nga viti 2010 e deri në vitin 2014 firma "Acromax Media GmbH" (Aldor Nini) i ka suspenduar edhe këto kanale me mijëra video autentike të cilat i posedonte vetëm kompania e M1-shit:
  "chibis007argetuese" "chibis007humor" "chibis007mix" "chibis007film" "chibis007humor" "chibis007ops" "kosovahd" "Kosovahdtv" "besfortde" "wwwbesfortde" "BESFORTVIDEO" "DafinaDuffyeM1" "DuffyeMusic" "DafinaZeqiriM1" "007chibis007" "wwwbesforttv" "hdtvkosova" "besfort007" "showodeon" "besforttv" "RTK RINON" "FCPrishtina" etj!

  Gjithë e dimë se i pari personi i cili e bëri të famshëm "YouTuben" në mesin e shqiptarëve ishte kameramani i njohur Besfort Hasanaj i njohur si "Çibis" i cili me publikimet e videove nga viti 2006 e deri në vitin 2010 kishte kanalin e famshëm "Chibis007" me mbi 2600 video nga arkiva e tij personale përfshi aty edhe materialet arkivore nga ish TVP, pastaj nga RTK, TVSH, RTV21, KTV, ajo kohë kur këto televizione as që dinin çka është dhe si funksionon “YouTube”!

  Besforti me punën e tij vullnetare përveç se ju ndihmonte artisteve dhe i promovonte gratis, njëherit i ndihmonte edhe televizioneve duke ju reklamua emisionet e tyre për shikuesit anë e mbanë botës, në baza vullnetare pa asnjë përfitim material! Sa për info deri në fund të vitit 2010 në YouTube nuk kishte monetizim të videove sikur tani!

  Por, shtrohet pyetja, si është e mundur që gjitha këto kanale ti mbyllen kompanisë M1 në YouTube pa asnjë arsye?
  Kur kërkuam këto kanale ne YouTube del info:

  "This account has been terminated due to repeated or severe violations of our Terms of Service" !

   Kjo do të thotë se kanalet nuk janë të suspenduara për shkak të drejtave autoriale por për shkak të thyerjes së rregullave të YouTubes !?!

  Ishim kureshtar ta pyesim menaxherin e kompanisë Besfort Hasanaj dhe të na sqaronte pse dhe si po mbyllen në YouTube gjitha ato kanale plot 5 vite me mijëra video të postuara ?

  Indeksonline: z. Besfort, çka po ndodh kështu në YouTube? Pse vetëm kanalet e juaja me vite janë të sulmuara nga "Arkivashqip"

  Besfort Hasanaj: Shumë e logjikshme për ata të cilët e kanë përcjellë situatën në YouTube nga viti 2010 e këndej! Për ata të cilët nuk kanë njohuri në të kaluarën po tentoj të ju sqaroj shkurt. Kur kanali ynë në YouTube nga viti 2008 deri ne vitin 2010 me emrin e Userit "Chibis007" ishte kanali më i famshëm në Evropë për kah shikueshmëria dhe me numër rekord video të postuara, ndërkohë ai pronari i kanalit "Arkivashqip" z.Aldor Nini merrej me një profesion tjetër, si pirat dhe mashtrues i softëerave dhe shërbimeve të internetit përmes një firme e quajtur "Overnext" dhe „Easycom” nëpër territorin e Gjermanisë dhe Holandës! Stafi ynë posedon shume shkrime nga portalet e ndryshme Gjermane, rreth mashtrimeve të firmës të Aldor Ninit ndaj klientëve Gjermani!

  Ndërkohë, ai duke u inspirua nga kanali ynë në YouTube, dhe duke e pa mundësin e përfitimeve nga gjenerimi i reklamave përmes Google-s nga fillimi i vitit 2010 i lindi ideja së bashku me të ndjerin babën e tij Dorian Nini të fillojnë edhe ata me YouTube, por që për ta arritur qëllimin e tyre u duhej se pari të na eliminojnë neve nga YouTube!

  Indeksonline: Po si ju eliminuan juve ?

  Besfort Hasanaj: Shumë thjesht, se pari Aldor Nini mur një nënshkrim nga kompozitori kosovar Enis Presheva për një këngë te Leonora Jakupit, pastaj baba i tij Dorian Nini në Tirane mur një pëlqim nga kompozitori Agim Doçi dhe po ashtu falsifikuan një kontratë në emër të Greta Koçit dhe na fshijnë disa video nga YouTube nga kanali i famshëm "Chibis007" dhe ne Mars 2010 na mbyllën kanalin e parë! Sipas rregullave të YouTubes, një kanali që u fshihen tre video u suspendohet kanali! U ankuam (dërguam Counter Notification) por Aldor Nini mashtroj gjykatën me kontrata falso dhe me një vendim të shpejtë nga gjyqi (pa prezencën time!) nxori një vendim të përkohshëm gjyqësor të cilin pastaj ja dërgoj Youtubes, dhe po ashtu ja dërgoj mediumeve në Tirane dhe Prishtinë duke i paguar për të shkruajtur lajm sensacional, kinse firma e tij ka fituar tre gjyqe në Gjermani kundër meje për të drejtat autoriale! Po ashtu paralelisht filloj ti gënjej edhe artistet kinse Besforti ka përfituar shumë lek në YouTube (Edhe pse në atë kohë isha i vetmi Partner i YouTubes që nuk i kam monetizu fare klipet!!!) dhe se ai /Aldor Nini) dhe firma e tij në atë kohe me emrin "Easycom" kanë kontrate me Google-n për mbrojtjen e drejtave te autoreve ne internet!

  Indeksonline: Po mirë, por çka ndodhi me kanalet tjera pas viti 2010 ?

  Besfort Hasanaj: Se pari duhet ta ceku gabimin tim ne vitin 2010, pse nuk i mora seriozisht ato vendime gjyqësore të cilat Aldor Nini ju dërgoj mediumeve, dhe perse nuk u ankova ne ato vendime gjyqësore? Aty ishte gabimi im ma i madhe! Ma vonë e kuptova kur u njoftova me familjen Koçi se Aldor Nini ka falsifiku nënshkrimin e Greta Koçit, e që tek tani ne vitin 2015 (me vonesë) u ankova në gjykatë dhe ai vendimi gjyqësor nga viti 2010 ne rastin e Greta Koçit u anulua! Por le ti i kthehemi kësaj teme pse dhe qysh na suspendon kanalet Aldor Nini i firmes "Acromax Media" (Arkivashqip) nga viti 2011 e kendej...
  Aldor Nini nderkohe eshte ber Partner ne YouTube ne vitin 2010 me kontrata falso kinse posedon te drejtat autoriale, ne fillim ka fitu Content-ID (CMS) nje Tools i cili te sjell shume përfitime ne YouTube, duke monetizu çdo video, duke keqpërdore Copyright, duke fshi videot konkurrencës, dhe përmes atij Tool-si hap kanale pa kufi me status Partner, dhe bëhesh milioner shume shpejte me e edhe me videot te cilat fare nuk i posedon te drejtat autoriale, dhe ne ketë mënyre kur ke shume klikime edhe Supporti i YouTubes të beson dhe të ndihmon si klient!
  Ky ka shfrytëzua aty momentin dhe pastaj neve si konkurrenti kryesor në YouTube na monitoronte çka po bëjmë, çka po postojmë dhe pastaj i denonconte kanalet tona tek Google duke ju thënë se ky kanal "XXXX" është i Besfortit te cilit në vitin 2010 ju ka mbyll kanali, dhe i cili sipas rregullave të YouTubes nuk ka të drejtë të hap kanal tjetër!

  Indeksonline: Kaq thjeshtë ju suspendon kanalet në YouTube?

  Besfort Hasanaj: PO, ai vetëm në këtë mënyrë mund të na suspendoj kanalet tona (edhe pse nuk është e logjikshme!), e JO për drejtat autoriale sepse ai e din se nuk i posedon të drejtat autoriale në videot tona! Ai mashtrues përdore edhe një mënyrë tjetër, një trik i thjeshte siç ka ndodhe para disa ditëve ku na suspendoj 8 kanale! Në njërin kanal na fshiu me qellim një video me titull "Çun Lajçi & Meda - Heshtje gjeneralësh - Deçan 24.3.2015 " ku për ketë video exkluzivisht M1-shi i posedon te drejtat autoriale me autorizim te aktorit Çun Lajçi dhe këngëtarit Meda!
  Në momentin që ne u ankuam në Youtube për denoncim falso të të drejtave autoriale, firma "Acromax Media" për ti ikur procesit gjyqësor ai ju shkruan YouTubes një letër nën betim kinse ne si ankues po gënjejmë dhe kemi dërguar Counter Notification me shënime fallso, dhe pastaj brenda ditës YouTubi na suspendon kanalin, siç ndodhi këto dite!!!
  Përveç këtij kanali ku na fshiu videon në të njëjtën kohe i lëshojë edhe për 8 kanalet tjera te M1-shit dhe po ashtu kanalit zyrtar të emisionit "Vikendi RTK" me të gjitha episodet qe ishin të postuara tash e tre vite, vetëm e vetëm pse menaxhohej nga M1-shi!!!

  Indeksonline: Disa vite ju menaxhojshit edhe videot e Dafina Zeqirit, po ato si dhe pse u fshinin nga YouTube?

  Besfort Hasanaj: E njëjta metode e zhdukjeve të videove të Dafina Zeqirit nga YouTube deri ne fund te viti 2012 ka ndodhur ne ketë mënyrë! Të gjitha kanalet që i postonim videot e Dafines na i suspendonte në ketë mënyrë Aldor Nini i Acromax!!!
  Po i ceku vetëm disa kanale të cilat ishin vetëm me videot e Dafines: "DafinaDuffyeM1" "dafinaM1" DafinaZeqiriM1" "007chibis007".... Na suspendonte një kanal, hapnim tjetrin, prapë na suspendonte, prapë hapnim tjetrin....

  Indeksonline: Po si mund të ndodh ai person kaq lehtë të ju dëmton edhe juve edhe artistet dhe nuk përgjigjet para ligjit?

  Besfort Hasanaj: Ne vitin 2013 dhe ne vitin 2014 u "ngul" ma ne fund para gjyqi Aldor Nini dhe firma e tij "Acromax GmbH"! Nëse ju kujtohet ai mashtrues Aldor Nini përmes "Thumbisteve" të Tiranes kishte publiku një video kundër nesh me qellim diskriminimi te personalitetin tone! Atë video te postuar ne ja fshijmë nga YouTube, dhe ai u ankua ne emër te vet dhe firmës së tij tek YouTube për fshirjen e asaj video. Ai kishte menduar se ne do rrimë pasiv sikur ne vitin 2010, dhe nuk kishte llogaritur se ne kemi mbledh mend, ku sipas rregullave të YouTubes personi i cili dërgon ankese (Counter Notification) ne rast te fshirjes se videos, ne ketë rast Aldor Nini, atëherë unë menjëherë angazhova avokatin tim dhe e paraqita ne gjyq, sepse sipas rregullave te YouTubes kisha afat 14 dite nga ankesa e ankuesit per ti dergu YouTubes nje vendim gjyqi ose ne te kunderten YouTubi pas 14 ditësh ia kthen videon ankuesit, kështu që unë menjëherë veprova dhe në vitin 2013 dhe 2014 patëm tre procese gjyqësore (deri tek instanca ma e larte Oberlandsgericht ne Köln dhe te tre proceset gjyqësore unë i fitova, dhe atij perveq vendimit gjyqësor ku nëse përsërit të njëjtën gjë kundër meje do te dënohet me 250.000 Euro, ai pagojë edhe të gjitha shpenzimet gjyqësore (avokatin tim , tre te tij dhe shpenzimet gjyqësore) e qe i kushtuan rreth 48.000 Euro!!! Sa për info ai kishte angazhuar separat tre avokatet ma te njohur ne Gjermani por qe nuk i ndihmuan dot pasi qe drejtësia ishte ne anën time! Shkau i këtij rasti ai prishi marrëdhëniet edhe me Flori Mumajesin, e siç e dini edhe Flori Mumajesit ne te njëjtën mënyrë sikur mua "Arkivashqip" ka fshi 11 kanalet e artisteve te "Threedots" ne YouTube!!!

  Indeksonline: Po tani si do veproni ? A do të vazhdoni ende me YouTube?

  Besfort Hasanaj  Këto vitet e fundit ne edhe nuk ishim aktiv në YouTube sikur përpara, e vetmja arsye është se nuk ka asnjë lloj garancie ne funksionimin e YouTubes siç po e vëreni! Jemi për çdo dite duke mbledhur argumente rreth mashtrimeve te Aldor Ninit dhe firmës te tij "Acromax Media" dhe firmave tjera mashtruese te tij. Ne do vazhdojmë me YouTube tek pasi qe ta merr dënimin e merituar ky mashtruesi, dhe kur ta bindim Google-n dhe gjykatat rreth mashtrimeve te tij nga viti 2010 e këndej, i cili këto vite ne mënyrë te pandershme ka fituar rreth 15 milion Euro nga YouTube pa paguar artistet, dhe duke i ikur tatimit në Shqipëri Gjermani dhe Kosove. Siç e dini ka shume artistë te cilët i ka mashtrua ky mashtrues dhe nuk ju ka nda përfitimet, e po ashtu edhe ne anën tjeter duke ia hanger hakun kompozitorve tekstshkruesve dhe produksioneve. Kemi informata se kohëve te fundit shumë nga artistët shqiptar kanë fillua ta kuptojnë YouTuben dhe kane filluar ti ikin kësaj kompanie "Acromax Media", e të cilit i kanë mbet vetëm disa këngëtar "Tallavaxhi"!

  /Indeksonline http://www.indeksonline.net/?FaqeID=4&LajmID=175732 /

   

   

   

   

   Kanali "Arkivashqip" tre here eshte suspenduar nga YouTube, por kur ke miliona e rikthen prap...

   

   Edhe Eni Koçi disa here ka deklaru rreth mashtrimeve te Arkivashqip, Acromax, Alias Easycom, Overnex

   

   

   

   Ne vitin 2014 Besfort Hasanaj fitoj tre procese gjyqesore per Drejtat Autoriale nga mashtruesi Aldor Nini dhe Acromax (Arkiavshqip)

  Read more »
 • Acromax-it i konfirmohet dënimi prej 250.000 euro dhe i suspendohet kanali Arkivashqip në YouTube!

  Mediumet shqip rreth mashtrimeve te firmes Acromax GmbH Arlivashqip dhe Aldor Ninit:

  Gazeta ZERI:

  Acromax-it i konfirmohet dënimi prej 250.000 euro dhe i suspendohet kanali Arkivashqip në YouTube!

  Beteja gjyqësore mes Besfort Hasanajt dhe Aldor Ninit ka marrë epilogun përfundimtar. Në të vërtetë, Besforti ka fituar edhe gjyqin e tretë me radhë kundër Aldor Ninit dhe kompanisë së tij Acromax (Arkivashqip), që ka të bëj për drejtat autoriale.

  Gjykata e lartë Kelnit për herë të dytë ka refuzuar ankesën e Aldor Ninit dhe i konfirmohet dënimi prej 250.000 eurove dhe gjithashtu duhet t’i paguaj komplet shpenzimet e gjyqit.

  Pikërisht për shkak të këtij vendimi, Aldorit i është suspenduar edhe kanali Arkivashqip në YouTube. Besforti dhe Aldori tashmë një kohë të gjatë janë në konflikt gjyqësor mes veti, ndërsa ky vendim i fundit mund të konsiderohet si hakmarrje nga ana e Besfortit kundër Aldorit, pasi ky i fundit në të kaluarën pa asnjë arsye i ka suspenduar shumë kanale në Youtube dhe të cilat i menaxhonte ‘Besfort Video M1’, si dhe disa kanale tjera të televizioneve, duke përfshirë kanalin Rinon të RTK-s dhe Vikendi po ashtu të RTK-s, si dhe kanalin e FC Prishtina në futboll.

  (Vendimi gjyqesor ku i rrefuzohet ankesa e Aldor Ninit Acromax)

  Z. Hasanaj është shprehur i kënaqur me këtë vendim. “Jam shumë i kënaqur që më në fund drejtësia po funksionon. Aldor Nini për 4 vite me radhë na ka dëmtuar neve personalisht, pastaj ka mashtruar artistët, kompozitorët, producentë, duke i vjedhur veprat artistike të artisteve dhe duke u bërë milioner në YouTube, pa e dëmshpërblyer askënd! Ai ka përdor një ‘Tools’ që quhet Content ID i cili ia mundëson të manipuloj dhe mos të ketë përgjegjësi fare. Po ashtu, ai deri tani për katër vite i ikte gjyqit me një trik të thjeshtë, duke na suspenduar kanalet në YouTube me denoncime false nën betim e që YouTube në këso raste i beson pa verifikuar fare arsyen! Këtë radhë ai nuk mundi t’i ik përgjegjësisë dhe ma në fund mori dënimin e merituar”, është shprehur z.Hasani.

  Sipas informatave, Aldor Nini përballet edhe me disa akuza tjera në Tiranë nga shumë artistë, duke përfshirë Flori Mumajesin, motrat Koci, nga avokati i shoqatës së të drejtave autoriale Eduard Budi dhe disa artistë tjerë të rinj. Ata e akuzojnë për ndërhyrje kompjuteristike në Internet dhe për mos pagesë të qindra mijëra eurove, edhe pse vlerësohet se ai gjatë një viti fiton rreth 2 milionë eurove nga You Tube nga reklamat.

  /Zëri/

   

   Gazeta "Tribuna"

  Gjykata e Kelnit gjobit ‘Acromax’ me 250 mijë euro

  Nga: Nita Brisku

  Siç duket sherrit në mes kanalit muzikorë ‘Besfort Video M1’ në krye me Besfort Hasanaj dhe ‘Akromax’ (Arkiva Shqip) e cila është nën udhëheqje të Aldor Ninit, po i vjen fundi.

  Kjo pasi që është bërë e ditur se ky i fundit është dënuar me 250 mijë euro, bashkë me shpenzimet e gjykimit. E për një fakt të tillë, triumfuesi i këtij gjykimi Besfort Hasanaj, për gazetën Tribuna është shprehur i kënaqur.

  “Normal që ndihem mirë, por jo shumë i gëzuar! Ka shumë borxhe të palara ai hajdut! Ky është vetëm fillimi i fundit të atij mashtruesi, dhe një fillim i mbarë për gjithë artistet shqiptar!”, ka thënë Besforti në fillim të bisedës....(më gjerësisht në gazetën Tribuna).

   

   

  Read more »
 • Artistet shqiptar duhet ta padisin platformen "Arkivashqip" ne YouTube!

  Artistet shqiptar duhet ta padisin platformen "Arkivashqip" ne YouTube!

  Skandalet e shumta viteve te fundit me videot e artisteve shqiptar ne platformen e rrjetit social "You Tube" pothuaj se nuk ju ben pershtypje fare, as Artisteve, as mediumeve, as publikut, as zyres per te drejtat autoriale, as Task forces, as shoqatave te cilat jane te licencuara nga qeveria per drejtat e autorit, e as publikut.

  Rasti i fundit i mbylljes te kanalit "Arkivashqip" ne YouTube ishte teme diskutimi neper portallet e ndryshme neper rrjetet sociale, ku shumica e fansave e besa edhe emrave te njohur te artisteve shqiptar diskutonin kot pa pasur aspak njohuri, pse u mbylle kanali Arkivashqip, pse nuk hapen videot e preferuara te tyre, ku qendron arsyeja?

  Nje pjese e madhe e fansave e sulmonin Flori Mumajesin, (pa arsye!), nje pjese tjeter te cilet kishin njohuri sado pak rreth te drejtave autoriale e mbronin Flori Mumajesin...

  Kush eshte fajtori kryesore? Natyrisht se fajtor jane vet artistet !

  Shumica do pyetnin pse artistet ?

  Ju skjarojme shkurt perse artistet jane fajtor,  ne rend te pare te ju informojme se ne YouTube cdo kengetar apo artiste i menqur posedon kanalin e vet personal i njohur si “Official Kanal” !

  Edhe ne mesin e artisteve shqiptar ka te menqur te cilet me kohe kan hapur „Official kanale“ te tyre, ose u kane hapur promotoret e tyre...

  Por nje nga promotoret (mos te themi mashtruesit) firma "Acromax" ka hapur disa kanale ne YouTube te kengetarve te ndryshem dhe extra kanalin e tij personal me emrin "Arkivashqip".

  Aty ne at kanal „Arkivashqip“ ka shume video te cilat i ka futur pa poseduar te drejtat autoriale! Shumicen e videove te artisteve ne kanalin e tij i ka postue duke i marr te drejtat autoriale permes paleve te treta siq jane produksionet, pa i pyetur fare kengetaret apo kompozitoret apo tekstshkruasit!!! (shumica e kengtareve ashtu keshtu nuk kuptojne si funksionon YouTube)

  Qellimi i "Arkivashqip" (pronar Aldor Nini) ka qen te "fryhet" para publikut dhe artisteve kinse ka shume klikime, per ti kontrollua  vetem ai Monetizimin (perfitimet nga klikimet) te videove dhe poashtu ti perfitoj klientat e rinj duke u prezantuar kinse ai eshte i vetmi promotor profesional ne mesin e shqiptarve ne YouTube....

  Ne ket menyre duke futur videot e artisteve te ndryshem ne kanalin e tij ai ka demtuar kengetaret e shumte, ne vend se videot te postohen individualisht neper kanalet Official te artisteve ! 

  Ne mesin e atyre videove te pa-autorizuara ne kanalin e Arkivashqip ishin edhe disa vepra artistike te Flori Mumajesit i cili ja denoncoj (me te drejte) dy videot e tij nga kanali "Arkivashqip"!

  Sipas rregullave te YouTubes, cdo kanal ne YouTube i cili posedon tre apo ma shume video pa te drejtat e autorit, i suspendohet kanali! (nuk eshte me randesi a ka pasur ne kanal 1000 apo 5000 video!)

  Ne ket rast Flori Mumajesi nuk i ka demtuar artistet tjere (siq dezinformon Arkivashqip) por ai ka fshire vetem veprat e veta te cilat ishin te postuara pa autorizimin e tij!

  Arkives-shqip eshte hera e trete qe i suspendohet kanali per pirateri ne YouTube, heren e fundit, vitin e kaluar ne Maj 2012 e rrikthej kanalin me force, duke i kercenue me vdekje denoncuesin i cili ja fshiu veprat e veta, e ai ishte boshnjaku Damir Cekic, nga i cili posedojme me shkrim kercenimet qe ju kane ber nga ana e Emracom i cili eshte edhe bashkepuntori me i madhe i Arkivashqip!

  Siq po vertetoheni, mbyllja e kanalit te "Arkivashqip" eshte e meritueshme dhe ne dobi te gjitheve, ne dobi te artisteve, publikut, dhe vet firmes Acromax, sepse ky eshte rasti ideal qe çdo kengtar te ket kanalin e vet personal e jo me hy me nje thes te nje manipuluesi ku gjithemone videot e tyre do mbesin te rrezikuara !

   

  Po kush eshte "Arkivashqip" ?

  Besojme se nje pjese e opinionit e kane te njohur historin e tyre, po ju rikujtojme shkurt edhe njihere.

  Nga viti 2007 deri ne vitin 2010 ne YouTube si promovues i veprave artistike te kengetarve shqiptar dominonte kanali me emrin "chibis007" i produksionin M1. Ky produksion promovonte artistet ne baza vullnetare pa asnje perfitim material edhe pse kishte statusin zyrtar si Partneri i pare shqiptar me YouTuben dhe kishte mundesin e perfitimeve materiale por nuk e shfrytezonte!!!

  Duke e pa rastin dhe mundesin e komercializimit ( monetizimit) ne vitin 2010 firma Acromac GmbH (ateher me emrin Easycom) ne bashkepunim me kompozitorin Enis Presheva, arriten ta suspendojne kanalin "chibis007" te M1 nga YouTube duke denoncue disa video (sikur rasti i fundit i Arkives shqip) dhe ne ket menyre u „avulluan“ (zduken) mbi 3000 video dhe mbi 70 milion klikime ! (Ato klikime ne at kohe kan vleren sa  sot 700 milion!).

  Nga ai moment pronari i firmes Aldor Nini ne bashkepunim me kompozitorin e lartepermendur dhe disa miq te tyre te estrades filluan propaganden kunder M1 duke dezinformue se kinse M1 ka perfituar ne kurriz te tyre, sa per ti pervetsuar per vehtene tyre duke i genjyer se firma e tyre eshte e vetmja qe ka kontrate me Google, ku edhe artistet naiv e analfabet i besonin, edhe pse ajo "kontrat" ishte nje genjeshter e Acromax, pasi qe ajo ishte vetem nje „Accept“  pranim i rregullores qe duhet klikuar kur behesh partner ne YouTube,apo shembull kur hapni nje Email ne Google qe duhet ne fund ta beni Accept (ta pranoni) rregullat e Googles !

  Ajo qe i beri te "famshem" firmen Acromax tek artistete naiv ishte posedimi i „Content ID“ i cili Tools (program ne kuader te YouTubes) i cili i skanon dhe i mbron vet videot nga kopjet e pirateve, dhe ne Search te Googles apo YouTubes i favorizon videot e veta te skanuara, e deri ne keto momente ket „Content-ID“ e posedojne gjashte produksione shqiptare ne Kosove dhe vetem Acromax nga Tirana!)

  Paramendoni as televizionet me renome ne Tirane dhe Kosove nuk e kuptojne sistemin e YouTubes dhe lejojne qe videot e tyre te menaxhohen nga dy mashtruesit me te njohur ne YouTube, ne vend se vet ato te aplikojne per Content ID ne You Tube  dhe perfitimet mos ti ndajne me manipulues!...

  Perveq televizioneve te cilet nuk kuptojne sistemin e YouTubes viktima jane edhe vet artistet videot  e te cileve monetizohen nga Arkivashqip ?

  Pyes kengetaret/ Artistet a kane fituar gje nga klikimet ? JO!

  Mbi 90 % te artisteve ankohen, edhe pse kane shume klikime, e nuk kane marr asnje  Lek nga Aldor Nini !  Jane vetem disa individe te cileve kjo firme Acromax ju paguan cdo muaj, sipas qejfit te vet, sa per ti mashtruar ne vend te bonbonave apo karameleve!

  Kush eshte kjo firme mashtruese Acromax (Arkivashqip) ?

  Ky mashtrues I firmes Acromax permes faqes te tij Arkivashqip ne facebook dezinformon opinionin kinse eshte platforme popullore dhe kinse i ka ndihmuar mbi 600 artisteve !???

  Pse keto dezinformata kur deri me tani nuk i ka cekur, por tek tani kur ju suspendua kanali dhe kerkon te bej presion tek artistet q eta urrejne Florijan Mumajasin !

  Perse nuk e tregon te verteten se vet ai eshte nji kriminel ordiner dhe nje mashtrues dhe pirat profesional ?

  Pse kjo fantom firme nuk posedon asnje webfaqe zyrtare ne Internet me shenime rreth aktiviteteve te tij e cila ka qarkullime milioneshe ne vit permes YouTubes ?

  Pse kjo firme e tij menaxhohet vetem nga nje person me emrin Aldor Nini dhe e fejuara e tij Anxhela Faber, e jo nga gjithe shqiptaret siq potencon ai ne Facebook.....

  Pse kjo firme ka suspenduer me mijera kanale shqiptare ne Youtube pa pasur te drejtat autoriale, me qellim qe te bej monopol vet ne Youtube, dhe nuk jep pergjegjesi ?.

  Pse Aldor Nini ndaj te cilit eshte ngre akuza prane prokurorise ne Tirane deklaron ne Polici se ai nuk eshte pronar i firmes Acromax,  edhe pse ne posedojme regjstrin zyrtar te firmes te tij te regjistruar ne Düren te gjermanis me emrin “Acromax GmbH”!

  Pse ai mashtrues nuk tregon se ka i ka humbur dy gjyqe ne Gjermani ndaj Besfortit per shkelje te drejtave autoriale ?

  Pse ai mashtrues nuk ka cekur se para 3 viteve poashtu ne gjyqin e Frankfurtit ka denoncue Besfortin per videot e kengetares Greta Koci me nenshkrime fallso te cilat i ka ber babai i tij ( i cili ka vdekur vitin  kaluar prej telasheve te birit te tij me Youtube)

  Ka shume per te folur per ket manipulues te "Arkivashqip", por ajo cka duam te ju informojme per momenti eshte se Flori Mumajesi nuk eshte fajtor perse disa video me miliona klikime nuk shifen ne youtube, por faji eshte i vet “Arkivashqip” ii cili me vite miret me pirateri e mashtrime dhe i kengetarve te cilet  ne vend se te hapin kanalet e tyre perosnale, ata I fusin videot e tyre ne kanalin e mashtruesit “Arkivashqip” !

  /Stafi i M1/

   Update 25.11.2013 ora 23.00

  Flori Mumajesi reagon permes Facebookut !

  Përshëndetje të gjithëve ju që po lexoni këtë komunikim...
  Zgjodha këtë formë pasi me duket sikur jam duke folur personalisht me secilin prej jush. 

  Po shkruaj këtë deklaratë aspak I lumtur, në këtë studio ku me shumë lumturi kam regjistruar me qindra zëra të artistëve, ashtu si edhe dy prej miqve-kolegë të mi shumë të njohur, të cilët më dërguan mesazh dhe më kërkuan të komunikoja me ta. 
  Komunikova dhe ndava me ta shqetësimin për situatën e mbjellur në facebook, e-maile dhe telefonata nga persona që normalisht kanë lidhje, në mos drejtpërdrejt, në një formë tjetër të cilën nuk mund t’a përcaktoj, me kanalin Arkiva Shqip. 
  I sqarova miqtë e mi dhe i tregova shkurtimisht situatën e cila atyre, ashtu si edhe juve, i është servirur ndryshe, shumë ndryshe… Totalisht ndryshe nga e vërteta! 

  Drejtësisht dhe me pastërti të kristaltë i informova, gjë të cilën po e bëj edhe me të gjithë ju që po lexoni këtë komunikim timin. Mendoj se meritoni të dini të vërtetën siç është dhe jo siç shtrembërohet nga informacionet që përhap kanali Arkiva Shqip dhe njerëzit pas saj. 

  Që në fëmijëri e kam dashur muzikën si fuqi të mbinatyrshme dhe që nga viti 1998 kam interpretuar këngë, krijuar këngë dhe i kam performuar ato në të gjitha skenat shqip folëse dhe jo vetëm. Janë mbi 300 këngë, vepra të cilat i kam krijuar dhe janë interpretuar saktësisht nga 111 Artistë të ndryshëm dhe për hir të së vërtetës nuk janë pak… Emra të mirënjohur, artistë të mëdhenj e artistë të rinj… 

  Sigurisht janë dashur më shumë se dy apo tre vitet e fundit, kur YouTube u kthye në një fenomen edhe për muzikën shqiptare. Janë thuajse 15 vite gjatë të cilave unë i kam dedikuar jetën time muzikës, dhe do vazhdoj me shpirt sa te jem gjallë. Janë ato vite në të cilat kanali ArkivaShqip nuk ekzistonte e madje as vetë YouTube-i, I cili është shfaqur për herë të parë Online në vitin 2005… Janë ato vite kur muzika e Artistët prezantoheshin në publik nëpërmjet CD-ve, revistave, gazetave, radiove, televizioneve, festivaleve e koncerteve. Janë ato vite kur ne ishim të pa informuar, madje edhe vetë unë deri para katër vitesh, nuk dija se si bëhej Upload (ngarkohej) një videoklip në YouTube dhe i kërkoja ndihmë një mikut tim i cili dinte si veprohej. 

  Jam i sigurtë se shumë interpretues, diskografë, manaxherë dhe autorë kanë bërë njësoj si unë. Normale… Ishte dhe akoma është një gjuhë të cilën ne nuk e njohim edhe aq mirë. E megjithatë, fatmirësisht apo fatkeqësisht, ka pasur dhe ka akoma plot njerëz që njohin mirë YouTube-in, disa sepse kanë jetuar jashtë dhe janë prezantuar me këto forma të reja shumë më pare se ne, dhe disa të tjerë thjesht sepse këtë aftësi e gëzojnë natyrshëm. Disa janë miq e na ndihmojnë, disa të tjerë mund edhe të abuzojnë me këto njohuri për të cilat shumë interpretues, diskografë, manaxherë dhe autorë, nuk kanë asnjë informacion edhe sot e kësaj dite…

  Drejtuar të gjithë atyre që dëgjojnë muzikë, e duan muzikën, prodhojnë, interpretojnë dhe investojnë për muzikën, në muzikë:

  Unë Florjan Mumajesi, nuk kam asgjë personale me askënd, me asnjë artist, autor, intepretues, prodhues, nuk kam dhe nuk kam pasur kurrë asnjë problem konkurence, pasi mendoj se secili ka vëndin e tij në publik, si dhe nuk kam dhe nuk kam pasur asnjëherë asnjë qëllim dashakeqës ndaj dikujt! Veprimet e mia kundrejt kanalit Arkiva Shqip janë bërë vetëm për të mbrojtur të drejtat e mia autoriale, pasi ky kanal i kishte shkelur këto të drejta dhe qëllimi nuk është dëmtimi i artistëve të tjerë. Përndryshe, nuk do të krijoja mbi 300 këngë të cilat edhe pse nuk këndohen nga unë, në çdo notë kanë ndjesi, energji, emocion dhe sa herë dëgjohen të interpretuara nga çdo këngëtar, bashkë me zërin dhe këngën dëgjohet një pjesë nga shpirti im dhe si të tilla çdo këngë e krijuar nga unë është e shtrenjtë për mua sikurse fëmja kur lind. Nuk do të mundja kurrë t’a mbysja me duart e mia, nuk do t’a vrisja kurrë një krijesë timen! 

  Prandaj prej më shumë se dy vitesh, sa herë takohesha me Avokatin Z. Arben Hoxha, i cili ishte ndërmjetësi për marrëdhënien time me Acromax dhe njëkohësisht përfaqësuesi im ligjor, i shprehja shqetësimin tim për disa publikime të pa autorizuara nga unë në kanalin Arkiva Shqip. Madje këto komunikime janë bërë përpara se unë të lidhja kontratë me kompaninë Acromax, kompani e cila në një nga pikat e kontratës merrte përsipër të më mbronte pikërisht nga këto publikime të pa autorizuara. E kam shprehur shpesh shqetësimin tim sa herë bënim takime pune, pasi personalisht publikimi i këtyre këngëve pa autorizimin tim, më dukej më tepër një veprim pirat se sa një veprim ku janë ndjekur të gjitha procedurat e nevojshme.

  Z. Aldor Nini, Administratori i kompanisë Acromax, është vënë në dijeni të plotë asokohe nga Avokati Arben Hoxha, por gjithashtu edhe nga unë personalisht (në ato pak herë që jemi takuar kohëve të fundit) dhe kemi rënë dakort që t’i dërgoja me e-mail linqet me këngët, pasi ai nuk e dinte për cilat linqe bëhej fjalë dhe u shpreh se fatkeqësisht nuk njihte këngët krijuar nga unë. Dhe unë ashtu bëra. Një muaj më parë i dërgova e-mailin me informacionin mbi linqet siç kishim rënë dakort. Mbasi i dërgova linqet, prisja që kompania Acromax të merrte të gjithë masat e nevojshme dhe procedurat ligjore, që siguronin të drejtat e mia. Fatkeqësisht, kjo kompani nuk mori asnjë masë efektive në lidhje me këto kërkesa.

  Kjo pjesë më poshtë është për të gjithë ata të cilëve u është komunikuar me sms apo telefon se Flori Mumajesi u ka bllokuar videon apo “Cfare ka Flori me ty se të ka bllokuar videon”, nga njerëz të Arkiva Shqip. Me transparencën më të madhe dhe shumë sinqerisht po ju them se dy këngët për të cilat unë kam reaguar janë (“Qaj” – Capital T feat 2PO2 dhe “I wanna bring It up” (Dancehall) – Elvana Gjata). Për këto dy vepra muzikore, shoqëria Acromax nuk i ka zbatuar detyrimet e saj ndaj meje. Për rrjedhojë, unë isha i legjitimuar të veproja duke ndjekur procedurën ligjore në YouTube. Këto janë të vetmet materiale për të cilat unë me te drejtën time dhe pa cënuar askënd, kam reaguar. Pra, Arkiva Shqip nuk është mbyllur nga unë, pasi kanali nuk mund të mbyllet vetëm me dy pretendimet e mia!
  Të gjithë artistët, kompozitorët, manaxherët, diskografët dhe intepretuesit që kanë marrë mesazhe se Flori u ka bllokuar këngët e tyre në YouTube, kanë të drejtën morale dhe ligjore ti kërkojnë atyre personave që t’ju dërgojnë provat që Flori u ka bllokur këngët. Vetëm atëherë do të kuptoni se e gjithë kjo histori është një mashtrim, spekullim ndaj meje dhe manipulim që po bëhet me ju.
  Mos bini pre e fjalëve dhe keqinformimit nga persona që ndoshta kanë lidhje ose përfaqësojnë kanalin Arkiva Shqip dhe në mënyrën më absolute mos u përfshini në situata që publikisht dhe ligjërisht mund të rezultojnë fatale për të gjithë ata që ndikohen dhe marrin përsipër peshën e çdo veprimi jashtë kompetencave ligjore. Të jeni të sigurtë se janë marrë të gjitha masat për çdo provë dhe situatë të padëshirueshme. E përsëris edhe një herë, se kanalin Arkiva Shqip nuk e kam mbyllur unë, sepse nëse do të kisha dashur t’a mbyllja nuk do të bëja kërkesë për vetëm dy vepra, por për më tepër se 20 të tilla, të cilat kanë me shumë se një vit që janë të publikuara në kanalin Arkiva Shqip. Nëse kanali Arkiva Shqip ka bërë shkelje të tjera, me autorë të tjerë, është problem i këtij kanali dhe marrëdhënieve që ky kanal ndërton (duke i shkelur) me interpretues, diskografë, manaxherë dhe autorë. Të drejtat tuaja (ashtu sikurse edhe unë) duhet t’i kërkoni tek personat që ju kanë siguruar, ndihmuar apo garantuar publikimin në atë kanal, si dhe tek vetë ky kanal, pasi ata kane pergjegjesi morale dhe ligjore ndaj jush. 

  Theksoj se kanali Arkiva Shqip e ka pasur dhe e ka ende mundësinë për t’i zgjidhur të gjitha situatat me ju e gjithashtu edhe me mua, ndaj e ftoj pronarin e kanalit Arkiva Shqip në platformën YouTube të jetë më korrekt dhe të shfaqet publikisht për të na informuar mbi shkeljet ose jo që ai ka kryer nëpërmjet kanalit të tij.

  Muzika I përket atyre që e duan, degjojnë, e kanë në gjak dhe jetojnë me të… 
  Por do të mbetet gjithmonë, e atyre që e krijojnë…

  Fenomene si ky i fundit, janë thjesht kalimtare, ashtu sikurse një pjesë e madhe e botës I ka kaluar përpara nesh…

  Për të gjithë kolegët, miqtë dhe ata që duan muzikën Shqiptare.
  Flori Mumajesi

   

   

  Read more »
RSS